Universitatea Tehnica "Georghe Asachi" din Iasi, Facultatea de Textile Pielarie si Management Industrial

Bine ati venit !

Orientarea REFA

Asociatia REFA este considerata a fi principala organizatie din Germania in designul muncii, organizare industriala si dezvoltarea companiei. Asociatia a transferat know-how-ul de la fondarea ei in 1924: pentru mult timp prin intermediul educatiei, in ultimi ani crescand de asemenea prin consultanta si antrenare. Cu dezvoltarea continua a competentelor centrului ei, REFA contribuie atat la optimizarea competivitatii economiei cat si la conditiile de munca ale muncitorilor si angajatilor.

Organizarea REFA

In Germania organizatia principala, Asociatia Federala REFA, consta in 10 asociatii regionale care sunt subdivizate in aproximativ 90 de asociatii locale. In lume REFA este reprezentata in numeroase tari prin parteneri cooperaionali.

Un numar mare de experti din cercetare, stiinta, industrie, administrare, asociatii de afaceri si institutii conteaza pe organizarea asociatiei.Aceasta retea extinsa de cooperatii partenere permite REFA sa asigure pe deplin un transfer know-how durabil.

Timp de decenii REFA a cooperat de asemenea cu Comitete de Experti si Adunari - in present sunt peste 20 de comitete diferite in Germania . Aproapierea foarte mare de practica permite REFA sa raspunda cererilor clientului pe loc si prevazator, a-i oferi metode de orientare,seminarii de training si servicii de consultant.

Ariile de activitate ale REFA: educatie viitoare si consultanta

Cele 2 competente ale centrului, educatie viitoare si consultant, se ocupa practic cu toate problemele valorii adaugate ale unei companii si acopera toate zonele unei organizatii de afaceri in industrie,administratie si sanatate.

Seminariile REFA sunt create, sistematizate si dezvoltate in cooperatii cu practicanti si deasemenea reprezentanti in stiinta si “tariff parties”. Instructorii trebuie sa completeze un program special “instruieste instructorul” inainte de a putea tine un seminar. Oferta educatiei viitoare include seminarii si programe de instructaj complet pentru personalul calificat si pentru stafful managerial.

Consultanta REFA este utilizata partial pentru a complementa masurile educatiei viitoare in sensul de a antrena pentru a asigura aplicarea practica a continutului seminarului. Consultanta actuala a REFA se axeaza pe organizare si optimizarea proceselor si depinzand de situatie masurie sunt aplicate in proiecte la scara mica sau mare.

Experienta ne-a aratat ca oferta noastra de educatie viitoare si consultanta se aplica la companiile mici si medii la fel de bine ca si la companiile mari si multinationale.

Metodologia REFA

Metodologia REFA include intelegerea traditionala a centrului REFA care esti inoita continuu. Metodele centrului se axeaza atat pe optimizarea proceselor muncii cat si pe determinare si evaluarea datelor operationale. Metodele individuale pot fi utilizate ca instrumente separate dar de asemenea se pot complementa. Cand metodele sau instrumente dupa metodologia REFA sunt folosite, este posibil sa vizeze procesele muncii intr-o maniera sistematica si holistica astfel incat intreaga valoare adaugata a unei organizatii poate fi analizata si optimizata.

REFA-International

Cu REFA-International,Asociatia REFA ofera de asemenea educatie viitoare si consultanta in intreaga lume. Activitati “fara margini” sunt duse in afara de parteneri locali sau direct de la baza REFA din Germania . Multumita retelei internationala extinsa, REFA este intr-o pozitie in care sa poata lua in considerare conditiile cuprinzatoare ale locului respectiv.

Companii si organizatii din toate ramurile si domeniile fac parte din clientii internationali ai REFA. In general scopul lor este sa aplice aceleeasi metode in lumea intreaga si sa beneficieze in totalitate de schimbul de experienta din afara intre expertii lor internationali dupa cum spun “o limba comuna”.

 

Beispielbanner 1